ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Στην ανθρώπινη ανάπτυξη, τα πρώτα συστήματα μεταφοράς ήταν η βόλτα, το τρέξιμο και το κολύμπι. Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση και τον εκσυγχρονισμό, η θαλάσσια μεταφορά ήταν η καλύτερη στρατηγική για τη μετακίνηση επικών αναλογιών αντικειμένων σε τεράστιες αποστάσεις, σε κάθε περίπτωση ήταν ιδιαίτερα υπνηλία και υπερβολική. Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών υποκίνησε την πρόοδο των μητροπολιτικών οργανώσεων κατά μήκος των ρεμάτων και των ακτών όπου μπορούσαν να φτάσουν τα σκάφη, τα καγιάκ και τα πλοία.

Η καταστολή των πλασμάτων και η εξέλιξη του έλκηθρου έδωσε τη θέση της στις πρώιμες ενώσεις οχημάτων πλασμάτων. Τα πόνυ και οι ταύροι χρησιμοποιήθηκαν από το 3000 π.Χ. για τη μετακίνηση αντικειμένων και ανθρώπων και πήγαν μεταφορικη εταιρεια πάνω από χώμα. Αργότερα μητροπολιτικά ιδρύματα, για παράδειγμα, η Μεσοποταμία και η κοιλάδα του Ινδού παρήγαγαν καθαρούς δρόμους για πιο άμεσο όχημα.

Η Βιομηχανική Επανάσταση του δέκατου ένατου αιώνα ανέτρεψε εντελώς τις μεταφορές. Ήταν η ώρα των διαφορετικών αναβαθμίσεων που σύμφωνα με μια γενική άποψη άλλαξαν μεταφορικά. Η αλληλογραφία, οι τηλεπικοινωνίες, η ατμομηχανή και η ατμομηχανή ταχυτήτων μιλούσαν γενικά παντού. Η χερσαία μεταφορά έγινε κατανοητή σε γιγαντιαίες αποστάσεις χωρίς τη χρήση μυών πλάσματος ή ανθρώπου. Οι χρήσιμες εκκινητές της οικογένειας Ράιτ με αεροπλάνο προετοιμασμένο για αεροπλάνα και αεροπορικές μεταφορές μετατράπηκαν σε μια ταχύτερη διαδικασία για τη μετακίνηση πραγμάτων και ατόμων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα κυμαίνεται σε πρόσθετες αντιρρήσεις.

Διαδικασίες μεταφοράς

Μια «διαδικασία μεταφοράς» είναι μια τεχνική ή σχέδιο που χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος κατασκευής, δραστηριότητας και οχήματος για τη μετακίνηση ατόμων και εμπορευμάτων. Μια λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κανένα άλλο άτομο ή να συσχετιστεί με μερικές λειτουργίες. Για αυτήν την τρέχουσα κατάσταση, προτείνεται μεταφορά «πολλαπλών λόγων» ή «πολυτροπικών». Το καθένα είναι σαφές από το άλλο και χρησιμοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη διασφάλιση εξαρτημάτων όπως το κόστος μεταφοράς, η πορεία που ακολουθήθηκε, το όριο κ.λπ.

1. Ελεγχόμενο από τον άνθρωπο – αυτό είναι το πιο γενικό αλυσοπρίονο στα έθνη των δημιουργών και των εφήβων υπό το πρίσμα πολλών μεταβλητών όπως η εξοικονόμηση πόρων στο κόστος, το άνοιγμα της περιοχής, η δραστηριότητα που μπορεί να πιστοποιηθεί και οι τακτικοί λόγοι. Οι ελεγχόμενες από τον άνθρωπο μεταφορές είναι ένα λογικό είδος μεταφοράς και έχουν πραγματικά αντιμετωπιστεί με τη χρήση εργαλείων και την τρέχουσα εξέλιξη – για παράδειγμα ποδηλασία, πατινάζ, κωπηλασία, σκι που είναι πολύ χρήσιμα σε τρελές συνθήκες.

2. Πλάσματα που ελέγχονται – είτε οδηγούνται από ανθρώπους είτε χρησιμοποιούνται ως πλάσματα αγέλης για την εξέλιξη ατόμων και αντικειμένων, τα πλάσματα μπορούν να εργαστούν μόνα τους ή σε κοινωνικές εκδηλώσεις – για παράδειγμα γαϊδούρια, φορτηγά με άλογα, έλκηθρα σκύλων και ούτω καθεξής.

3. Τα αεροπλάνα και τα αεροπλάνα έχουν μειώσει εκπληκτικά τους χρόνους ταξιδιού και είναι η πιο γρήγορη διαδικασία για τη μεταφορά εξερευνητών και αντικειμένων. Τα τεράστια έξοδα και η υψηλή χρήση ενέργειας είναι τα μειονεκτήματα των αεροπορικών μεταφορών. Σε κάθε περίπτωση, μελετάται ότι περισσότερα από 500.000 άτομα ταξιδεύουν με αεροπλάνα σε κάποια ασταθή στιγμή.

4. Σιδηρόδρομος – Οι σιδηρόδρομοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές διατρέχουν το μήκος και το εύρος κάθε χώρας στον πλανήτη, μεταφέροντας άτομα και πράγματα ξεκινώντας από ένα σημείο και στη συνέχεια στο επόμενο. Παρά τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνουν τη χρήση πολλών επιφανειακών εδαφών, τα σιδηροδρομικά δίκτυα παρέχουν θεμελιώδεις επιλογές ανοικτού χαρακτήρα εντός μητροπολιτικών οργανισμών, εντός εθνών και μεταξύ διαφόρων εθνών ως στρατηγική για δημόσια οχήματα, όπως το μετρό της Νέας Υόρκης, το μετρό του Λονδίνου, το Eurotunnel ή το Κανάλι μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας και το Euro Rail.

5. Τα δίκτυα οδών – δρόμων περνούν από μητροπολιτικούς οργανισμούς, κωμοπόλεις και κωμοπόλεις και δίνουν καλύτερες επιλογές ανοιχτού χαρακτήρα, παρά τις συνδέσεις με τον αστικό σιδηρόδρομο και είναι επίσης ιδανικά για δημόσια οχήματα. Η μεταφορά στο δρόμο δεν είναι απολύτως πανομοιότυπη με διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς, καθώς επιτρέπει σε έναν πελάτη οχήματος να έχει μια αναμενόμενη είσοδο σε πλήρη κλίμακα πέρα ​​από την ταχύτητα, το ρουλεμάν, τους χρόνους βελτίωσης και την αλλαγή περιοχής που δεν μπορούν να δώσουν άλλα πλαίσια οχημάτων. Απαιτούν τεράστιες επιφάνειες, χρησιμοποιούν υψηλή ενέργεια και είναι δαπανηρές.

6. Η μεταφορά νερού – νερού στερεοποιεί φορτηγίδες, βάρκες, βάρκες και πλοία μέσω καναλιών, ρεμάτων και ωκεανών. Τα πρώτα σκάφη και πλοία κατευθύνονταν μέσω εσωτερικών καναλιών για τη μεταφορά ατόμων και γεύσεων. Σήμερα τα τεράστια εξερευνητικά και εμπορευματικά πλοία προσφέρουν μια τακτοποιημένη και έμπειρη μέθοδο μεταφοράς. Ωστόσο, ο χρόνος που περιλαμβάνεται είναι μεγάλος, η μεταφορά με νερό είναι ουσιαστικά πιο λογική από τον αέρα ή το δρόμο.

Άλλοι λιγότερο χρησιμοποιούμενοι τρόποι ενσωματώνουν συνδέσεις και μεταφορές με αγωγούς που είναι αναμφισβήτητα συντονισμένες – για παράδειγμα υγρά και αέρια, νερό, λύματα και ούτω καθεξής για ατέρμονες γραμμές μεταφοράς με αγωγούς, ανυψωμένα τραμ, τραμ και ούτω καθεξής για μεταφορά διασύνδεσης.

Όλες οι ενώσεις μεταφορών ενσωματώνουν τρία κοινά μέρη – πλαίσιο, για παράδειγμα, τερματικά και εργασιακά περιβάλλοντα, πρακτικές που συνδυάζουν κυβερνητικές και μυστικές σχέσεις και οχήματα που έχουν ρητά σχεδιαστεί για την αποσαφήνιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.